×

Caută

NB-IoT (NarrowBand IoT) este o tehnologie concepută pentru a lărgi spectrul de acoperire IoT și care în curând va deveni un standard folosit de operatorii din întreaga lume.

Tehnologia a fost dezvoltată pentru a face posibilă comunicarea de durata între obiecte aflate în zone greu accesibile, fără acoperire. Bateriile device-urilor conectate prin NB-IoT au o durată de viață de până la 10 ani și necesită mentenanță minimă. De asemenea, traficul de date generat de obiectele conectate este foarte mic. Tehnologia se bazează pe infrastructura de comunicații Vodafone și oferă acoperire în cele mai inaccesibile locuri, iar costurile operaționale pentru a întreține device-uri conectate în NB-IoT sunt mici.

Un aspect important este faptul că NB-IoT oferă companiilor siguranța și protecția necesare, deoarece operează în spectru de frecvență licențiat și oferă aceleași niveluri de securitate ca și 4G. Tehnologia NB-IoT a fost standardizată la nivel global de către 3rd Generation Partnership Project (3GPP) în iunie 2016, iar Vodafone Group a fost primul operator din lume care a lansat soluții NB-IoT în ianuarie 2017, în Spania.

Vodafone Romania este primul operator telecom din țară care a testat cu succes o soluție bazată pe tehnologia NarrowBand-Internet of Things (NB-IoT) împreună cu OMV Petrom, în octombrie 2017.

Testele au fost efectuate atât în condiții de laborator, cât și pe teren, pe echipamente situate în proximitatea sondelor de petrol aflate în zone izolate, fără acces la internet prin cablu și fără acoperire GSM.

NB-IoT este un standard ideal pentru industrii cu relevanță majoră în economie, agricultură, extracție, gestionarea resurselor natural, precum și pentru inițiativele de administrare urbană inteligentă.

Narrowband-IoT de la Vodafone

Narrowband-IoT este o tehnologie concepută pentru a lărgi spectrul de acoperire IoT.


Beneficii NB-IoT:

Eficientizarea costurilor

Monitorizarea activității

Controlul în timp real

Condiții de deplină securitate

Impactul mai mic asupra mediului înconjurător

Conectarea a milioane de dispozitive cu costuri și consum de energie minime

Noutăţi

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur, adipisicing elit.

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur, adipisicing elit. Consectetur dolorum voluptate architecto debitis sed rem

Vă poate ajuta blockchain să deveniți un cumpărător mai etic?

CNN - Vă gândiți vreodată de unde provine mâncarea pe care o consumați? Sau dacă persoanele care au recoltat cafeaua dumneavoastră preferată au fost remunerate corect?